Om foreningen

Vi skaber liv i lokalområdet

Foreningen Cykellegepladsens Venner startede som en arbejdsgruppe under Amager Øst Lokaludvalg, hvor de lokale ildsjæle Iben Lindemark og Rasmus Steenberger spurgte folk langs Kastrupvej og Backersvej, hvad der manglede i lokalområdet.

Det blev siden til en visionplan for trafiksikring af Backersvej, samt skitser til forskønnelse af områdets små pladser og mødesteder. 


Første håndgribelige effekt af indsatsen blev en midlertidig trafiklegeplads på den gamle busvendeplads på hjørnet af Formosavej. Med midler fra Realdania og Københavns Kommune blev det i 2017 besluttet at etablere en permanent cykellegeplads. 

Foreningen driver i dag det selvbetjente cykelbibliotek, i en container på pladsen. Her kan du låne forskellige slags børnecykler, løbehjul og hjelme, og pumpe luft i cyklerne. Der er også reparationsudstyr til cyklerne.


Foreningen kører på 100% frivilig basis, så hjælp til selvhjælp er påskønnet. Én gang om året holder vi en arbejdsdag, hvor cyklerne sættes i stand. Materialer og nyanskaffeler finansieres gennem kontingentet fra foreningens medlemmer.


Deruover afholder vi flere årlige begivenheder på pladsen - typisk en sommerfest og en æbledag - i samarbejde med lokale foreninger og ildsjæle.


Du er meget velkommen til at deltage i arbejdet eller donere køretøjer til pladsen - skriv til os på info@cykellegepladsen.dk